Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske

Autonomous trade union in power industry, chemistry and non-metal industry of Croatia

Tijek kolektivnih pregovora u EKN-u

Gusta sezona kolektivnih pregovora još je u tijeku

Tijekom studenog završili smo kolektivne pregovore u društvima Vetropack Straža, Knauf Insulation, Pliva, Lipovica, Messer Croatia Plin, HIPP i Ina. U svim društvima smo uspjeli povećati materijalna prava ili plaće svih radnika osim, naravno, u Ini gdje je poslodavac već tradicionalno tvrd i škrt kada su u pitanju radnici.


U tijeku su pregovori u društvima Lukaps, Nipro PharmaPackaging Hrvatska, Roca Croatia, Duran i Lipik Glas. U Lipiku očekujemo zaoštravanje situacije jer talijanski vlasnici za sada imaju malo sluha za prava i potrebe radnika.


Ubrzo počinju kolektivni pregovori u društvima Petrokemija, Aluflexpack, Gradsko društvo Crvenog križa Pakrac i AD Plastik u kojemu zbog stanja u auto industriji očekujemo tvrde pregovore. Sve u svemu, iako nismo u potpunosti zadovoljni sa razinom rasta plaća i materijalnih prava naših članova, uspijevamo kroz pregovore podići i plaće i ostala materijalna prava naših članova kao i onih koji nisu naši članovi koji bez brige, truda i podrške uživaju prava koja im je sindikat omogućio.