Sloboda sindikalnog udruživanja na hrvatski način

Sindikat EKN Hrvatske osnovao je svoju podružnicu u društvu Eurocable Group 22. srpnja.

Na samu inicijativu radnika koji su dugo osjećali nezadovoljstvo razvijanjem situacije u poduzeću osnovana je podružnica u koju se odmah u prvom naletu učlanilo više od stotinu radnika, što dovoljno govori o nezadovoljstvu.
Ono što se zatim dogodilo prava je hrvatska priča o slobodi sindikalnog organiziranja. Naime, obveza je sindikata da poslodavca obavijesti o članovima sindikata, a ono što je nakon toga učinio poslodavac „obveza je svakog poštenog hrvatskog poslodavca“. Čim je popis članova stigao na adresu poslodavca s radnicima na popisu je „razgovarano“ te se u tu svrhu čak napravio i obrazac za sve zainteresirane koji se iz sindikata žele iščlaniti. Dragovoljno naravno, kako drugačije.
U roku od tri tjedna „dragovoljno“ se iščlanilo više od 70 radnika.
Zanimljivo je da se ista ili slična priča ponavlja uvijek kod hrvatskih poslodavaca. Nikada nam se još nije dogodilo da se strani investitor ili poslodavac ponaša na takav način. Štoviše, stranci prvo pozovu sindikat na razgovor radi dogovora o uvjetima rada, međusobnih partnerskih odnosa i mogućeg sklapanja kolektivnog ugovora što znači period socijalnog mira u svrhu napredovanja poduzeća.
Ali što očekivati od naših poslodavaca kada se još i ministar rada uči socijalnom dijalogu i industrijskoj demokraciji.