Poraz bahatosti i pobjeda sindikata!

Na današnjoj sjednici Vlade premijer je najavio prihvaćanje svih zahtjeva inicijative sindikata #67jepreviše i time priznao poraz

Jutros je na sastanku Vlade premijer po prvi puta priznao poraz tako što je njegovim klasičnim "diplomatskim" rječnikom kazao da je" čuo poruku građana" te da će Vlada izmijeniti Zakon o mirovinskom osiguranju u cijelosti onako kako su zahtjevali organizatori inicijative #67jepreviše, odnosno sindikati.

Sada se vidi da je cijela ona kontrakampanja ministra Pavića, plaćena novcem građana, temeljena na nevjerojatnim i neistinitim brojkama, služila samo za plašenje građana.

Da su Pavić i Plenković zaista "slušali i čuli poruku građana" onda kada je to trebalo, a ne se medijski bahatili, prijetili i plašili građane neistinitim spotovima plaćenim novcem samih građana, do inicijative ne bi niti došlo. Uštedjeli bi i inicijatori i Vlada. No, tvrdoglavost i bahatost često ovako prođu.

Ovo je velika pobjeda sindikata koji su još jednom dokazali da su jedina društvena snaga koja radnike i građane štiti od onih koji imaju moć. Ovo je također poruka svim budućim vladama da uvažavaju ono što sindikati imaju za reći. Nadamo se da će ubuduće bolje i na vrijeme čuti poruku građana.