KREŠIMIR DORIĆ JE NOVI PREDSJEDNIK EKN-a

U Šibeniku je 9. listopada, proglašenjem izbornih rezultata, završila 8. Konvencija Sindikata EKN-a Hrvatske na kojoj se okupilo 200 naših kolegica i kolega iz EKN-a uz 50 domaćih i stranih sindikalnih gostiju i prijatelja.

S obzirom da je dosadašnji predsjednik Ivan Tomac, nakon punih 18 godina na mjestu predsjednika odlučio otići u zasluženu mirovinu, Konvencija je većinom glasova između dva kandidata (Josip Pavelić i Krešimir Dorić) izabrala Krešimira Dorića. Kolega Dorić je dugogodišnji glavni povjerenik Saponie iz Osijeka, pravnik po struci, s ogromnim iskustvom u sindikatu i radničkom vijeću. Vjerujemo da će kolega Dorić donijeti svježine u radu našeg sindikata i održati naš sindikat prepoznatljivim i jakim.

Izabrani su i novi sindikalni dužnosnici u Glavnom, Izvršnom i Kontrolnom odboru te Statutarna komisija. Popis izabranih možete naći na našim stranicama.
Ženska grupa je održala svoju konferenciju te izabrala za predsjednicu kolegicu Đurđu Marković, a za dopredsjednicu Anđelku Relju.

Nekoliko novinarskih ekipa s televizije je došlo porazgovarati s našim kolegama iz Rafinerije Sisak, Petrokemije i Imunološkog zavoda s obzirom na aktualnu problematiku u tim poduzećima.

Tijekom prvoga dana Konvencije, predavanje o Hrvatskoj - jučer, danas i sutra, te gospodarskom okruženju i svjetskim trendovima održao je Ljubo Jurčić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Po prvi puta Sindikat EKN-a je na svoju Konvenciju pozvao i poslodavce i to iz razloga da pokažemo i dokažemo da je socijalni dijalog ne samo moguć već i potreban jer radi se o izvrsnim poduzećima koja dokazuju da suradnja poslodavaca i sindikata rezultira uspješnošću. Zato su dosadašnjeg predsjednika pozdravili Danijel Zadjelović, direktor Lipik Glasa, Ivica Tolić, član Uprave AD Plastika, te Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia Plina, a novome predsjedniku zaželjeli uspješan kontinuitet u radu.

Vrijeme nas je ponovno poslužilo pa su plaže bile prepune kupača, a mi smo se potrudili da radni dio završimo što prije te sudionicima omogućimo više odmora i druženja.

Zahvaljujemo svim kolegicama i kolegama koji su svojim prijedlozima i raspravama doprinijeli kvaliteti Konvencije.
Ovdje također možete pročitati zaključke 8. Konvencije, a slike ćemo ubrzo postaviti.