Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske

Autonomous trade union in power industry, chemistry and non-metal industry of Croatia

Gumiimpex-GRP Varaždin - svijetla točka sindikalizma

Radnici su shvatili da su zajedno jači

Krajem studenog prošle godine mala, ali očito odlučna, grupa radnika Gumiimpexa obratila se Sindikatu EKN-a s idejom osnivanja sindikalne podružnice. Treba dodatno istaći da se do tada uopće nisu susretali sa sindikatom.

Da se radi o ozbiljnom pristupu i iskrenoj želji za sindikalnim radom vidjelo se već po prvim sastancima budućih članova kojima nije bio problem okupiti se i tijekom vikenda, što i nije baš uobičajeno u današnja vremena.

Od inicijalne ideje do prvih učlanjivanja nije prošlo puno vremena i već u siječnju 2024. godine imali smo novu podružnicu od 30-tak članova.

Ono što je uslijedilo iza toga je zapravo pravo iznenađenje.

Danas vam s ponosom možemo priopćiti kako u ovom trenutku podružnica EKN-a Gumiimpexa broji 211 članova.

Zasluga je to prije svega povjerenika, na čelu s glavnim povjerenikom Nenadom Palazarijem, koji nisu žalili niti svoje slobodno vrijeme, niti truda, da neumorno kroz sindikalne sastanke na tri lokacije u Varaždinu, Trnovcu i Zagrebu rašire sindikalnu ideju.

Vrlo ozbiljno i odgovorno, bez populizma i demagogije, dogovoreni su budući pravci djelovanja.

Želimo vjerovati kako će nas takav način rada dovesti do krajnjeg cilja, a to je prvi Kolektivni ugovor za Gumiimpex.

U ovom trenutku uspostavljena je korektna suradnja s Upravom i vjerujemo da će kao takva dovesti do pozitivnog pomaka jer Kolektivni ugovor bio bi dobra stvar i za radnike i za Upravu društva.

Važno je naglasiti kako su članovi svjesni da se svi eventualni problemi ne mogu riješiti u mjesec dana.

Odgovornim, strpljivim i ozbiljnim sindikalnim radom, sigurni smo da će doći i rezultati koji za cilj imaju poboljšanje materijalnih kao i svih drugih prava, kako članova sindikata tako i svih zaposlenih.