Predsjednik Klaus: Pokrenite Imunološki!

Predsjednik EKN-a gostovao je u emisji Dobro jutro Hrvatska i govorio o temi Imunološkog

Imunološki zavod posljednjih je dana nekoliko puta spominjan od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u svrhu pokretanja već odvojio sredstva, no reakcije Ministarstva zdravstva nema. Jedan je to od ključnih projekata koji treba i gradu i RH. Premijer je odgovorio da to nisu nove ideje, da se o tome govori te da je Imunološki zajednički projekt i Vlade RH i Grada Zagreba. Što je s tim projektom, kakvo je stanje u Imunološkom i koji su planovi, govorili su u "Dobro jutro, Hrvatska" Ana Stavljenić Rukavina, potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine, i Željko Klaus, predsjednik Sindikata EKN-a Hrvatske.

- Učinite nešto, pokrenite to jer nestat će Imunološki, struka je pri kraju, ljudi odlaze. Još ima šanse, ali više se ne može čekati sljedećih godinu dana, na kraju krajeva i radnici Imunološkog osjećaju se jadno jer ne rade ono što bi mogli, a nevjerojatno je da jedna država koja sve ovo može imati zbog ne znam čega nema. Gospodine Plenkoviću, pokrenite priču, vidimo da je Bandić spreman. Idemo taj posao dovršiti jer je Bandić spreman.

Na pitanje što će učiniti ako se uskoro nešto ne poduzme, Klaus je rekao da će pričekati još kratko vrijeme.

- Radnici su već pokazali da znaju svoja prava potražiti i na cesti i na Markovu trgu. Duboko vjerujem da do toga neće doći, ali ako se nešto ne pokrene, organizirat će ozbiljne sindikalne akcije, zaključio je.

Emisiju u cijelosti pogledajte na:

https://vijesti.hrt.hr/484942/apel-plenkovicu-pokrenite-imunoloski-ili-cemo-na-cesti-traziti-svoja-prava