Kome smeta Petrokemija?

Priopćenje za javnost sindikata Petrokemije zbog najavljene obustave isporuke plina od strane Ine

Sindikati Petrokemije i Udruga branitelja već su u dva navrata ove godine pokušali upozoriti Vladu i resorne ministre na ponašanje Ine u čijoj upravi i Nadzoronom odbru ipak sjede njihovi predstavnici. Posljednji su dopis poslali danas, no očito netko igra svoju igru što će zakomplicirati dokapitalizaciju i normalan nastavak rada Petrokemije. Dokle će Ina ucjenjivati Petrokemiju i tko će imati koristi od njezinog zatvaranja? Hrvatska i njezini građani sigurno neće!

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Sindikat EKN Petrokemije, Sindikat DEMOS-HUS Petrokemije i Udruga hrvatskih branitelja neslužbeno saznaju da od sutra 18.01.2018. u 6.00 sati INA d.d. obustavlja isporuku plina Petrokemiji.


Ukoliko je informacija točna radi se o, po nama, nekorektnom i nepotrebnom potezu INA-e koji, za sada, ne ugrožava proizvodnju u Petrokemiji niti će nas zaustaviti u nastojanjima osiguravanja dovoljnih količina mineralnih gnojiva za predstojeću poljoprivrednu sezonu. INA, naime, nije jedini dobavljač plina za Petrokemiju.


Ovo bi moglo ozbiljno ugroziti proces dokapitalizacije Petrokemije koji je u tijeku i kojega smo aktivno podupirali. Vrlo je upitna, međutim, vjerodostojnost prijašnjih izjava iz INA-e d.d. o njihovoj navodnoj zainteresiranosti za sudjelovanje u spomenutoj dokapitalizaciji.


Sindikati i branitelji Petrokemije će, ovisno o razvoju događaja, u narednih dan ili dva odlučiti o eventualnom pokretanju aktivnosti kojima ćemo nastojati zaštititi proizvodnju u Petrokemiji i očuvanje tvrtke od iznimnog značaja za hrvatsko gospodarstvo.

Za sindikate i branitelje Petrokemije
Davor Rakić