Gotovo 700 000 potpisa građana je prikupljeno

Po završetku prikupljanja potpisa, inicijativa 67 je previše na konferenciji za medije objavila je kako je prikupljeno dovoljno potpisa - više od 600.000.

Inicijativa 67 je previše je uspjela! Prikupili smo više od 600.000 potpisa“, objavila je Mirela Bojić, nacionalna koordinatorica inicijative.

Posebno zahvaljujemo svim našim članicama i članovima te sindikalnim povjerenicima koji su aktivno u slobodno vrijeme stajali i na kiši i na vjetru i marljivo prikupljali potpise građana. Da nas je vrijeme poslužilo bilo bi to još više potpisa nezadovoljnih građana.

Iako se potpisi još broje i provjeravaju, posljednja je brojka oko 680 000 potpisa, no inicijativa/sindikati će i sami raščistiti popise koji su bili nepotpuni ili se dupliraju.

Sindikati su prije tjedana dana zatražili i ostavku ministra Pavića koji je građane nepotrebno plašio nesuvislim brojkama i tražio od njih da ne potpisuju, a cijelu je kampanju platio novcem građana. Nakon što je čuo prve brojke o količini prikupljenih potpisa, ministar je netragom nestao.